شخصیت شناسی بهنوش طباطبایی در شبکه های اجتماعی
تعداد بازدید : 129
ساده به نظر می رسد اما خودشکوفاست
شناخت شخصیت آدمها از روی نظرات و رفتارهایی که در فضاهای اجتماعی از خود ارائه میدهند کار چندان سختی نیست؛ به ویژه اگر عناصر دوست داشتنی و مورد علاقه زندگیشان را از همین طریق بیابید و از رد پای آن، به زیر و بم رفتار و عقاید آن ها برسید.
در این مطلب قرعه به نام «بهنوش طباطبایی» افتاده است تا با بررسی فعالیتهای او در شبکههای مختلف اجتماعی به افکار و دلبستگیهایش در زندگی برسیم و خصیصههای مهم این بازیگر را برای طرفدارانش رمزگشایی کنیم. به گزارش مجله «زندگی ایده آل» دکتر «نیما قربانی»، روانشناس با بررسی صفحه مجازی این هنرمند معتقد است که او ترجیح میدهد از هر موضوع مشکوک و حاشیه داری فاصله بگیرد، ترسو نیست؛ اما در زندگی خود علاقهای به ریسک کردن ندارد و زندگی محتاطانه و دور از هرگونه خطر را بیشتر میپسندد.
زندگی بدون نقاب را دوست دارد
نخستین مشخصهای که در پستهای این هنرمند به چشم میخورد به اشتراک گذاشتن انگیزه و دغدغههای روزمره زندگیاش بدون شکوه و شکایت و آزردگی و حتی بدون اطناب در توضیح موقعیت و مکان آن است. او با طبیعت و الهامات درونی خودش به دنیای بیرون نگاه میکند و همه اتفاقات را بدون نقاب و ظاهرسازی با دیگران به اشتراک میگذارد. از لذت نوشیدن یک چای دلچسب با دوستان تا خاطره در کنار هم بودن با رفقا و همکارانش در اتاق گریم و پشت صحنه فیلم و سریالهایش و از آنجا که تمام دلبستگیهای او از سر ذوق و صداقت با طرفدارانش به اشتراک گذاشته میشود، بنابراین او رغبتی نسبت به رفتارهای تصنعی دیگران و ریا و تزویرآنان ندارد.
با دقت در جزئیات عکسهای این هنرمند به سادگی میتوان فهمید که او به مسائل خارج و پیرامونش توجه ویژهای دارد. به همین دلیل شخصیتی مسئلهمدار دارد تا خودمدار؛ از مشکلات خودش به اندازه مشکلات دیگران رنج نمیبرد و در کل توجه زیادی به خودش ندارد. زندگی بیهدف و ساکن، آزارش میدهد؛ چون در زندگی برای خود رسالتی تعیین کرده است و میداند که وظیفهای برای انجام دادن دارد؛ بنابراین به همه چیز از افق مینگرد تا بتواند آنها را بهتر تجزیه و تحلیل کند. این ویژگی، بارزترین دلیل او برای گرفتن عکسهایی از بناهای زیبا یا کوچههای طولانی و باریک یا انتشار تصاویری از قاب پنجره یا آینه است.
این شخصیت خود شکوفاست
جنبه دیگر شخصیت این هنرمند، شخصیت خودشکوفای اوست؛ یعنی شخصیتی که در کمال صداقت، زیباییهای طبیعی زندگی را با لذت، احترام و تحسین میکند؛ زیباییهایی که گاهی در نظر دیگران میتواند بی رنگ شده باشد؛ اما برای او انرژیبخش است و تازگی دارد. برای چنین فردی هر غروب آفتابی به زیبایی اولین غروب و هر گلی دوست داشتنی است. اگر به تکرار عکسهای به اشتراک گذاشته در زمینه خوردنیهای رنگارنگ و خوش ظاهر و یا گل و گلدانهای مختلف نگاهی انداخته باشید متوجه خواهید شد که لحظه به لحظه زندگی روزانه و عادی از نگاه او شورانگیز و مهیج است. او از طبیعت، کودکان، از معماری و از هر چیزی که لذت میبرد تصویر میسازد.
در تحلیل این بعد از شخصیت افراد خودشکوفا و پیامدهای رفتار مثبت اندیش و خودباورشان باید گفت که این تصاویر با ایجاد انگیزه، حاوی این پیام است که اگر همه ما میتوانستیم همه نعمتها و زیباییهای پیرامونمان را این چنین تحسین کنیم، میشد که چنین احساس خرسندی مداومی داشته باشیم و پیشرفت بسیار وسیع زندگی را به چشم ببینیم. این تصاویر انتشار یافته از این هنرمند، ناقل این پیام است که همه ما باید زیباییها را در خود حفظ کنیم و قدر این احساس را بدانیم. بهانههایی هر چند کوچک که چرخ زندگی را میچرخاند و هر کسی را برای گذران زندگی سر ذوق میآورد.
در روابطش عمیق و در دوستی قابل اعتماد است
ویژگی معروف افراد خودشکوفا این است که با وجود روابط اجتماعی قوی، دایره دوستان بسیار کوچکی دارند. این را از تعداد کم عکسهای دسته جمعی منتشر شده از او و دوستانش میتوان فهمید. این گونه افراد به طور معمول روابط بسیار عمیقی را با افراد معدودی دارند. حلقه دوستانشان کوچک و تعداد کسانی که از ته دل دوست دارند، اندک است. چون آن ها معتقدند ارادت و دوست داشتن موضوعی لحظهای نیست. به همین دلیل هم برای نزدیک شدن به یک نفر و درک عمیق او به زمان زیادی نیاز دارند. از طرف دیگر، آن ها تمایل زیادی دارند که نسبت به همه صبور و مهربان باشند. به کودکان علاقه زیادی دارند. برای همه احترام قائلند و عقایدشان را تحمیل نمیکنند. بدون غرور بیجا آماده پذیرفتن انتقادات هستند و در هر پست و مقامی که باشند از اینکه دیگران به آن ها چیزی یاد بدهند بسیار خوشحال میشوند. بهطور کلی حفظ حالات طبیعی و سادگی در عمل و گفتار، ویژگی رفتاری آن هاست تا جایی که این افراد در سختترین شرایط هم میتوانند آرامش نسبی خود را حفظ کنند و با اتکا به ویژگیهای خود سختیها را پشت سر بگذارند. شاید با همین ویژگی «بهنوش طباطبایی» هیچ عکس و مطلبی که نشاندهنده عجز و بیماری و خستگیاش بوده به اشتراک نگذاشته و در تمام پستها به القای امید و انگیزه پرداخته است.
کودکی، نقطه عطف زندگی او
هنر و مشتقاتش بهترین سوژههایی هستند که حرف دل او را میزنند. او حرف دلش را در قالب شعر، تصویر و ترانه یا قصهای بیان میکند تا ضمن رساندن پیام خود، مخاطب را با زیر و بم یک ماجرای ساده آشنا کند. او در کلامش فریاد میزند که از کنار همه چیز ساده نگذریم. دوران کودکی و خاطراتش بهترین دوران و شیرینترین لحظات او بوده است.
آدمهای دوست داشتنی زندگی او به تعداد انگشتهای یک دست هم نمیرسند اما آدمهایی که برای آن ها احترام زیادی قائل است و موفقیت هایش را مدیون آن ها میداند فراوانند. برای او آرام و متین و محتاط بودن بسیار ساده است؛ پس در بحرانیترین شرایط هم بدیها را با واکنشهای تند و خشونت آمیزی که برای دیگران عادی است پاسخ نمیدهد. کسی را قضاوت نکرده و نمیکند و در عوض میکوشد تا با برجسته سازی چهرههای مشهور دنیای هنر، ادبیات و تصویر از هنر و تلاش آن ها تقدیر به عمل بیاورد؛ مانند تمام عکسهایی که از «گلاب آدینه»، «سیمین بهبهانی» و دیگر بزرگان هنر به اشتراک گذاشته است.