اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که همیشه ورزش می کنند، در صورتی که به مدت یک ماه تمام فعالیتهای بدنی خود را قطع کنید، ممکن است قدرت واستقامت قلبی - عروقی تان با مشکل مواجه وعضلاتتان ضعیف شود.در ماه مبارک رمضان برای جلوگیری ازضعف قوای جسمی، کاهش فشارخون، سرگیجه، سردرد وتهوع باید ازانجام تمرین های سنگین اجتناب کرد.
یکی از دلایل دردهای عضلانی، کاهش آب میان بافتی و به هم خوردن تعادل الکترولیتهای بدن است. علاوه بر کاهش شدت تمرین ها، مدت زمان انجام تمرین را نیز باید کاهش دهید و حداکثر روزی 30 دقیقه تمرین کنید.
زمان ورزش
زمانی را برای انجام تمرین انتخاب کنید که بیشترین میزان انرژی را دارید؛ به یاد داشته باشید بلافاصله پس ازغذا خوردن نباید تمرین انجام داد.
افراد عادی و بیماران که تمرین هایشان سبک است، میتوانند تمرین خود را صبح انجام دهند.
افرادی که تمرین های سنگین تری دارند، بهتر است یک تا سه ساعت پس از افطار تمرین کنند.
درکل بهترین زمان یک تا سه ساعت پس از افطار است.
بهترین ورزش ها
بهترین ورزش در طول ماه رمضان، شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری و ورزش های هوازی است که باعث تسریع گردش خون میشود و در نتیجه خون و اکسیژن بیشتری به مغز میرسد و شادابی و نشاط را در پی دارد.
درمان فیزیوتراپی با روزه داری
افرادی که در ماه مبارک رمضان تحت درمان فیزیوتراپی قرار میگیرند، به دلیل انجام درمانهای دستی و الکتریکی مختلف ممکن است دچار افت فشار خون وحتی افت قندخون شوند. به افراد روزه دار توصیه میشود در وعدههای افطار و سحر خود از کربوهیدراتهای پیچیده استفاده کنند تا در طول درمانهای دستی از جمله درمان با سوزن خشک که درمانی نیمه تهاجمی با امکان افت فشار خون است، دچار افت کمتری از قندخون و درنتیجه فشارخون شوند و بلافاصله پس ازانجام درمان از روی تخت بلند نشوند.
روزهداری باعث حفظ طراوت ذهنی، شادابی و سلامت جسمی میشود و ورزش نیز نه تنها با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود، فرد را در ایام روزه داری مقاومتر میکند.
ورزش کردن در زمان سحر برای ورزشکاران روزه دار ، باعث تشنگی و ایجاد ضعف و انجام ورزش هنگام عصر سبب افت قندخون و بروزسرگیجه می شود چون دو یا سه ساعت بعد از صرف افطار، خون به راحتی در عضلات ورزشکاران جریان می یابد، در نتیجه بهترین زمان برای انجام ورزش دو یا سه ساعت بعد از صرف افطار است.
نکته:برای روزه دارانی که در طول سال هیچ ورزشی
نمی کنند ، انجام ورزش های سنگین در این ماه بیش از آن که مفید باشد، مضر است. افراد در ماه مبارک رمضان
می توانند با در نظر گرفتن توصیه های کار شناسان متخصص به ورزش هایی نظیر پیاده روی، دوچرخه سواری، کوه پیمایی و شنای سبک و تفریحی بپردازند. چون انجام حرکات ورزشی سنگین ،موجب از دست دادن نمک، آب زیاد و ضعف شدید می شود.
برای پیشگیری از بروز مشکلات دستگاه گوارشی، ورزشکاران روزه دار باید ازخوردن غذاهای چرب، حجیم و نفاخ، محرک و پرنمک درسحر و افطار پرهیز کنند. ورزشکاران باید افطار را با نوشیدن یک فنجان آب گرم، چای کمرنگ یا شیر گرم شروع کنند. همچنین برای پیشگیری از سوءهاضمه باید توجه کنند که مایعات مصرفی افطارشان خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد. مصرف آب و آب میوه تازه درافطار مناسب است