بپرس تا بگم
تعداد بازدید : 27
پدر و مادرم دایم دعوا میکنند
نویسنده : نفیسه مشجری| کارشناسارشد مشاوره
دختری 12ساله هستم. مادر و پدرم از هم جدا زندگی میکنند اما طلاق نگرفتهاند. هروقت پدرم به خانه میآید، مادرم با او دعوا میکند و بحث طلاق را وسط میکشد. در خانه آرامشی برایم نمانده و دچار افت تحصیلی شدهام. چه کنم؟
دوست عزیز، ممنونم که نگرانیات را با ما درمیان گذاشتی. میدانم که این روزها احساسات منفی مختلفی تجربه میکنی. ناراحتی و نگرانی تو درباره آینده خانوادهات طبیعی است. هر کسی دوست دارد که پدرومادرش در کنار هم باشند و ناراحت میشود وقتی بین آنها اختلاف باشد و بخواهند از هم جدا شوند. به همین اندازه که احساسات شما طبیعی است، اختلاف نظر و مشکل در خانوادهها هم برای همه پیش میآید. گاهی این مشکلات تاحدی زیاد میشود که پدر و مادرها برای اینکه کمتر با هم دعوا کنند و آرامش خانه و بچهها حفظ شود، تصمیم میگیرند جدا از هم زندگی کنند.
چطور دوباره آرامش داشتهباشیم؟
دوست عزیزم! این را بدان که شما در بهوجود آمدن این اختلافها و دعواها تقصیری نداری و لازم نیست خودت را درگیر دعواهای آنها بکنی. اگر پدر و مادری از هم جدا شوند، از میزان عشق آنها به فرزندانشان کم نخواهدشد. حتی اگر دیگر زن و شوهر نباشند تا آخر عمر والدین شما هستند، درباره شما مسئولیت دارند و همیشه به فکر شما هستند. برای اینکه آرامش بیشتری داشتهباشی، پیشنهاد میکنم حتما درباره نگرانیها و سوالهایی که در ذهنت ایجاد میشود، با پدر و مادرت صحبت کنی؛ یعنی به آنها بگویی از چه چیزهایی ناراحت هستی و چه خواستهای از آنها داری. این کار هم به تو کمک میکند و هم باعث میشود والدینت در تصمیمگیری برای آینده شرایط و خواستههای تو را بیشتر درنظر بگیرند. اگر صحبت کردن مستقیم با والدینت برایت مشکل است، میتوانی از نامه استفاده کنی و دغدغههایت را برایشان بنویسی. نوشتن دلنگرانیها حتی اگر کسی آنها را نخواند، به آرامتر شدن کمک میکند. بعد از اینکه با پدر و مادرت صحبت کردی، میتوانی موضوع را با مشاور مدرسه یا معلم ات درمیان بگذاری تا شرایط تو را در خانه بدانند و از نظر درسی بیشتر با تو همراهی کنند. کمک گرفتن از دیگران در شرایط سخت، نهتنها باعث خجالت نیست که یک توانایی و مهارت محسوب میشود. اتفاقات ناگوار مثل بیماری، دعواهای والدین، جدایی، تغییراتی مثل تغییر شهر، خانه، مدرسه و حوادثی مثل زلزله، سیل و از دست دادن عزیزان مواردی است که در زندگی همه ممکن است اتفاق بیفتد. ما هیچوقت نمیتوانیم پیشبینی کنیم که این اتفاقات برای ما هم رخ میدهند یا نه اما میتوانیم بعد از گذراندن شرایط سخت بهبود پیدا کنیم و به حالت اولیه خودمان برگردیم. به کسی که این مهارت را داشتهباشد، انسانِ «تابآور» میگویند. نکته مهم اینکه همه میتوانند «تابآوری» را در خودشان ایجاد کنند؛ با یادگرفتن مهارتهایی مثل خودآگاهی، کنترل هیجان، تصمیمگیری و حل مسئله میتوانیم تابآوری را در خودمان افزایش بدهیم. پیشنهاد میکنم درصورت امکان، با یک روانشناس هم مشورت کنی.
شما هم میتوانید سوالاتتان را به شمارههای بالای صفحه بفرستید تا به کمک کارشناسان به آن ها پاسخ بدهیم.