مسیر
تعداد بازدید : 27
من آتشنشانام
راه و رسم آتش نشان شدن
نویسنده : نسترن رضوی| خبرنگار
من کیام؟
محسن مرادی خرمآباد هستم. سال 1360 در مشهد به دنیا آمدم، اکنون آتشنشان و رئیس اداره سه ایستگاه عملیاتی در مشهد هستم.
چطور آتشنشان شدم؟
ماجرا از علاقه زیاد من به این حرفه شروع شد. یکی از اقوام پدری هم که در آتشنشانی مشغول به کار بود، راهنماییام کرد. به اینترتیب در آزمونهای ورودی آتشنشانی شرکت کردم و پس از قبولی استخدام سازمان شدم.
شما چطور میتوانید همکار من شوید؟
آتشنشانی از آن کارهایی است که حتما باید با عشق همراه باشد پس باید مطمئن شوید که به این حرفه علاقه دارید. یک آتشنشان باید دغدغه کمکرسانی به انسانها را داشتهباشد و به این کار اهمیت بدهد چون در این حرفه، نجات جان افراد و اموال، بسیار مهم است. حالا اگر فکر میکنید برای این کار مناسب هستید، باید پیگیرِ آگهیهای استخدامی و اطلاعیههایی باشید که سازمان آتشنشانی بنا بهنیاز خود صادر میکند. آزمونهای علمی آتشنشانی با نظارت سازمان سنجش در جهاددانشگاهی برگزار میشود. پس از قبولی، وارد آزمون عملی میشوید که ازسوی سازمان آتشنشانی اجرا میشود و در نهایت با گرفتن نمره قبولی از آزمونها، استخدام سازمان میشوید.
کارم را چطور انجام میدهم؟
سازمان آتشنشانی به دو بخش تقسیم میشود: بخش اداری سازمان که ستاد آتشنشانی است و بخش عملیاتی. ما در ایستگاههای عملیاتی به صورت شیفتبندی به شکل 24ساعته آماده بهخدمت هستیم و 24ساعت دیگر وقتمان آزاد است. البته باتوجه به دستور کار جدید بهزودی با ورود نیروهای جدید، کار ما به شکل 24ساعت کارکرد و 48ساعت استراحت تبدیل میشود.
یک آتشنشان باید چه ویژگیهایی داشتهباشد و چه آموزشهایی ببیند؟
توانایی جسمی در این کار بسیار مهم است. آتشنشان نباید هیچگونه معلولیت، مصدومیت و بیماری خاص داشتهباشد. برای آزمونهای عملی و شرکت در تستهای ورزشی باید نسبت به قدش وزنی نرمال داشتهباشد. پسرها حتما باید خدمت سربازی رفتهباشند و درصورتیکه کارت معافیت دارند، معافیتشان نباید از نوع پزشکی باشد. ازنظر تحصیلات هم، رشتههای فنی برای شغل آتشنشانی مناسبترند. یک آتشنشان باید صبور باشد و در شرایط سخت بتواند از نظر روحی و روانی اوضاع خود و دیگران را تحتکنترل بگیرد. همچنین شجاعت و بالابودن آستانه تحمل، دو ویژگی دیگری است که در این کار ضروری است. داوطلبان پس از گذراندن آزمونهای ورودی و استخدام، وارد کلاسهای آموزشی در مرکز آموزش عالی سازمان میشوند و کلاسهای تخصصی ازجمله معرفی تجهیزات، آشنایی با خودروها، شناخت خاموشکننده و... را پشت سر میگذرانند.
یک آتشنشان باید خودش را برای چه روزهایی آماده کند؟
آتشنشانی مانند خیلی از کارهای دیگر محدود به زمان و مکانی مشخص نیست. وقتی اعلام حریق میشود، ما نمیدانیم قرار است با چه صحنهای مواجه شویم. بههمین دلیل یاد میگیریم که همیشه و تحت هر شرایطی، آرامش داشتهباشیم و بتوانیم از خودمان و دیگران مراقبت کنیم. شرایط حریق و حادثه همیشه متفاوت است.