مشاوره زوجین
تعداد بازدید : 67
کرونا باعث شده که شوهرم سرکار نرود و فقط اعصاب من را به هم بریزد!
نویسنده : زهره حسینی | مشاور و دانشآموخته دانشگاه علامهطباطبایی
خانمی 41 سالهام. شوهرم مغازه اغذیهفروشی داشت و تا سال گذشته، مدت زمان زیادی از روز را سرکار بود. از اواخر سال گذشته به خاطر کرونا، تقریبا نه مشتری دارد و نه در آمد. البته خدا را شکر، مشکل مالی نداریم فقط الان نزدیک به چهار ماه است که سر کار نمیرود و در خانه است. خیلی به من و بچهها گیر الکی میدهد و اعصاب همه ما را به هم ریخته. حال خودش هم خوب نیست. بیرون هم که نمیشود، رفت! چه کنیم؟
مخاطب عزیز، متاسفانه شرایط زندگی به خاطر شیوع ویروس کرونا در هر خانوادهای یک سری مشکلات ایجاد کرده است. برخی خانواده ها دچار مشکلات مالی و بیکاری شدهاند، برخی هم اکنون درگیر بیماری کرونا شدهاند یا داغدار عزیزان خود هستند و ... . در گروهی از افراد جامعه نیز برخی بیماریهای روانی از جمله اضطراب، افسردگی، وسواس و ... شدت یافته است و البته صدها مشکل دیگر هم از جمله بلاتکلیفی عدهای از زوجها در گرفتن مراسم جشن ازدواج، محدودیت روابط فامیلی و دوستانه وجود دارد که تا از بین رفتن کامل ویروس کرونا مجبور به مدیریت اوضاع هستیم. بنابراین میبینیم که همه ما به نوعی درگیر این ویروس هستیم. با توجه به بیکاری و البته قطع درآمد همسرتان که البته هر دو جزو عوامل تحریک پذیری و آشفتگی روانی محسوب میشود اما در افرادی که شغل و درآمد به آنها هویت و احساس مفید بودن میدهد، احتمال آسیب بیشتر هست. با توجه به شرایطی که فعلا وجود دارد، بهتر است برای مدیریت اوضاع در خانه به نکاتی که در ادامه مطرح میشود، دقت کنید.
موضوعات چالشبرانگیز را مطرح نکنید
با شناخت حساسیتهای شوهرتان سعی کنید از بروز موضوعات چالشبرانگیز تا حدامکان در منزل پیشگیری کنید. از فعالیتهای لذتبخش برای شوهرتان و خودتان در منزل فهرستی تهیه کنید و به تناسب، آنها را در زندگی روزمره وارد کنید.کارهایی که میتواند شامل تخمه خوردن ، دیدن فیلم، بازی با بچهها، تماس واحوال پرسی از عزیزان و ... باشد.
شوهرتان را درگیر کارهای خانه کنید
حتما در بخشی از فعالیتهای منزل از شوهرتان مشارکت بخواهید. بیکاری، حس پوچی و بیهدفی به همراه دارد. بنابراین هرچند جزئی اما کارهایی را به ایشان بسپارید مثل پختن یک وعده غذایی، بررسی در های کابینتهایی که خوب بسته نمیشود و ... . البته خود نحوه درخواست ومحتوای آن بسیار مهم است. حتما از عباراتی که حاوی سرزنش ، شکایت یا تحکم هست، بپرهیزید چون برای ایجاد همکاری مقاومت ایجاد میکند.
با خودرو بیرون بروید
در پیامکتان گفتهاید که مشکل مالی ندارید و به نظر میرسد که خودرو داشته باشید. در هفته یک میان وعده تهیه کنید و با بچهها صرفا درون خودرو به نقاط کم ترافیک و البته خوش آبوهوا بروید. توصیه آخر هم این که به داشتن برنامهای منظم و متنوع خود را عادت دهید تا دچار احساس کسالت و افسردگی نشوید و مطمئن باشید که این روزها میگذرد و چارهای جز تحمل شرایط وجود ندارد.