
مشاوره زوجین
تعداد بازدید : 73
تصورات شوهرم درباره اخلاقم در گذشته را چطور از ذهنش پاک کنم؟
نویسنده : عبدالحسین ترابیان | کارشناس ارشد روانشناسی
دختری هستم 18 ساله. چند ماه است که عقد کردم. اوایل با اخلاق شوهرم آشنایی نداشتم، یک کمی زود عصبی می شد، بنده هم واکنشهای بدی نشان میدادم. الان آشنایی پیدا کردم و مشکل بزرگی وجود ندارد اما اگر کوچکترین اتفاقی بیفتد، شوهرم اخلاق گذشتهام را به روی بنده میآورد. الان چهجوری آن تصویر را از ذهنش پاک کنم؟ با اینکه واقعا دیگر انجام نمیدهم و حتی اخلاق تند شوهرم را هم تا حدود زیادی مدیریت کردم ولی این موضوع ناراحتم میکند.
مخاطب گرامی، این که روی تغییر خلق خود کار و سعی می کنید رفتارهایی متناسب با شرایط متاهل بودن ایفا کنید، قابل تحسین است و رفتار شوهرتان که تغییرات مثبت شما را شاید کمتر میبیند و گاهی گذشته را مرور میکند، رفتاری قابل تامل است. تاکید روی حال و اکنون افراد مدنظر است. لازمه یک زندگی موفق در گرو این است که زوج ها به جای تلاش برای تغییر طرفمقابل، روی تغییرات مثبت خود کار کنند و تحت تاثیر تغییرات سازنده ماست که رفتار شریک زندگی هم تغییر میکند.
کارکردهای دوران عقد را بشناسید
دوران طلایی عقد، بسیار ضروری و حساس است که شما این مرحله را شروع کردهاید و لازم است بیشتر با کارکردهای دوران عقد آشنا شوید و حداکثر بهره را ببرید. مسلما زوجهایی که دوران عقد موفقی را تجربه میکنند در مرحله بعدی که همان زندگیمشترک است، توفیقات بیشتری دارند بنابراین کارکردهای دوران سرنوشت ساز عقد را مرور می کنیم تا این دوره با غفلت سپری نشود:
اولین کارکرد مهم دوران عقد، شناخت بیشتر زوج ها از تفاوتهای یکدیگر است. زوج ها هرقدر هم تناسب داشته باشند، باید بپذیرند که همه افراد تفاوتهایی باهم دارند که باید ضمن شناخت تفاوتها خود را سازگار کنیم و به تفاوتهای یکدیگر احترام بگذاریم. برخی زوجها خود را مامور تغییر تفاوتهای همسر میدانند که این خطا زمینه تقابل دایمی را فراهم میکند. مثلا شما همسر درونگرا یا برونگرای خود را نمیتوانید تغییر دهید و باید به این تیپ شخصیتی احترام بگذارید تا به تدریج به سازگاری مناسب با یکدیگر برسید.
دومین کارکرد مرحله عقد که بسیار مهم است یادگیری مهارتهای زندگی است. زوجی که بدون مهارتهایی مثل آشنایی با روانشناسی زنومرد، مهارت همدلی، خودآگاهی، تصمیمگیری، کنترلخشم، ارتباط موثر، تفکر نقاد، آشنایی با سیستم خانواده و ... زندگی را شروع میکنند، بر اساس اصل آزمایش و خطا پیش میروند و متاسفانه درصد زیادی از همین زوج های بیمهارت در صف طلاق دادگاههای خانواده مشاهده میشوند.
کمی صبور باشید
زمان زیادی از شروع زندگیتان نگذشته بنابراین از تغییر مثبتی که در رفتارتان دادهاید به خود ببالید و برای دیدن نتایج آن در رفتارهای شوهرتان، کمی صبور باشید. البته در یک فرصت مناسب، میتوانید با شوهرتان هم در این باره حرف بزنید و به طور غیرمستقیم به او یادآور شوید که خشم یک احساس قابل کنترل است و شما از یادآوری رفتارهای گذشته، احساس خوبی ندارید.