
تعداد بازدید : 58
15 موضوع اساسی در خواستگاری
این به شما بستگی دارد که چه سوالهایی در جلسه خواستگاری بپرسید اما 15 موضوع وجود دارد که مهم است درباره تکتک آنها قبل از ازدواج صحبت کنید
دکتر محمد ثوابی | متخصص روانشناسی و استاد دانشگاه - رایجترین دغدغه دختر و پسرهای دم بخت این است که چطور در جلسه خواستگاری به شناخت کافی از طرفمقابل برسیم و چه سوالاتی کنیم؟ البته این به شما بستگی دارد که چه سوالهایی را متناسب با احوال خود یا طرف مقابل طرح کنید اما اینکه سوالات جزئی و دقیق باید حول چه محورهایی تهیه شود، تا حدود زیادی ثابت است. در ازدواج پانزده موضوع اساسی وجود دارد که دختر و پسرها قبل از ازدواج لازم است درباره تک تک آن موضوعات باید یکدیگر صحبت کنند و نظرات مبادله شود. در ادامه به این 15 موضوع و چند نکته مهم درباره سوال کردن برای کسب شناخت بهتر از طرفمقابل اشاره خواهد شد.

درباره اهمیت مذاکره درباره این 15 موضوع اساسی باید بدانید در صورتی که تفاهم دو نفر در این موضوعات زیاد باشد، احتمال طلاق کاهش مییابد و برعکس، نداشتن تفاهم باعث بالارفتن احتمال طلاق میشود. پرسش و گفتوگو درباره این موضوعات در جلسات مختلف آشنایی قبل از ازدواج با رضایتمندی بالای زوجین از زندگی مشترک در آینده ارتباط دارد. اما این 15 موضوع عبارتاند از: 1-باورها و ارزشهای دینی(اندیشهها و اصول دینی، رفتارهای دینی من، پرهیزهای دینی من)؛ 2- سرگرمیها و علایق؛ 3- دوستان؛ 4- اهداف، رشد و پیشرفت؛ 5- خویشاوندان؛ 6- رابطه صمیمانه با همسر؛ 7- خانواده خود؛ 8- خانواده همسر؛ 9- حل اختلاف؛ 10- پول و مسائل مالی؛ 11- خواستهها و توقعات؛ 12- رویارویی با هیجان، 13- وظایف زن و مرد در خانواده؛ 14- فرزند؛ 15- مدیریت مسائل عاطفی.
روش بیان خود برای آشنایی عاقلانه
دو شیوه مهم برای شناخت بهتر و عاقلانه و نه احساسی در جلسه خواستگاری وجود دارد. یکی روش مصاحبه است که یک طرف سوال میکند و دیگری پاسخ میدهد که یک شیوه آشنایی یکطرفه است که منجر به آشنایی بیشتر یکی از دیگری خواهد شد. اما در روش بیان خود، هر دو فرد از خود میگویند و خود را برای دیگری افشا میکنند. این روش آشنایی دوطرفه میباشد و یک شیوه آشنایی دوستانه است.
چگونگی استفاده از این شیوه در خواستگاری
سوالاتی که برای شروع جلسه اول خواستگاری مناسب است باید محدود، روشن و مشخص باشد. طبق این روش، فرد ابتدا از خودش میگوید و خود را در یک زمینه خاص(مثلا در زمینه بیوگرافی خود و خانواده) تا حدودی افشا میکند و سپس از طرفمقابل میخواهد که در همان محدوده از خودش بگوید. مثلا اگر پسر شروعکننده است، میگوید: «من 28 ساله، دارای مدرک کارشناسی فیزیوتراپی هستم که درشرایط حاضر در یک شرکت مشغول به کارم و حالا شما ...(سپس طرف مقابل همین موارد را توضیح میدهد).
چرا سوالات کلی فایده کمی دارد؟
سوالات کلی در جلسه خواستگاری برای شروع خوب است ولی فایدههای آن اندک هستند. سوالات کلی، حتما جواب کلی دارد و جوابهای کلی چون مبهم و ناشفاف هستند، شناخت کافی ایجاد نمیکند. به جای سوالات کلی، سعی کنید مفاهیم را به زودی به طرف مصداقها و مثالهای عینی بکشانید و با طرح مسئله، فرد را در موقعیت قرار دهید. موقعیتهایی که هر روز در زندگی افراد پیش میآید و زوجین نسبت به آن واکنش احساسی، فکری یا رفتاری نشان میدهند. به عنوان مثال به جای این سوال کلی که نظرتان درباره ایمان و مذهب چیست؟ این سوال را مطرح کنید که «من فردی هستم که باید نمازم را بخوانم، روزه بگیرم، قرآن بخوانم، در کنار آن به دیگران احترام بگذارم و خوشرفتاری کنم. شما چطور؟» یا «من مقیدم دروغ نگویم، در مجالسی که غیبت از دیگران میشود، شرکت نکنم. شما از چه چیزهایی پرهیز میکنید؟»
درباره دوستان، این سوال را بپرسید
بهجای طرح این سوال کلی که «نظرتان درباره دوستان چیست؟» این سوالات کاربردی را مطرح کنید که: «من سه دوست صمیمی دارم و شما چند مورد؟(تعداد زیاد آن نشانه برونگرا بودن و تعداد کم آن نشان دهنده درونگرا بودن، احتمالا زودرنج بودن و حساسیت است)؛ «با دوستم مسعود، خیلی صمیمی هستم چون خصوصیات مثبت او صداقت و پشتکار است و به من انگیزه میدهد، شما چطور؟(پیشبینی اینکه اگر بخواهد در آینده زندگی خوب و سازگاری داشته باشد باید چنین باشد) و «با دوستم پژمان ارتباط کمتری دارم چون دائما حسادت میکند(از این نظر مهم است که اگرچنین هستید، در زندگی با این فرد مشکل دار خواهید شد).
تقسیم وظایف زن و مرد و مسائل اقتصادی
شما میتوانید با مثالهایی، مسئولیتهایی را مطرح کنید و از او بپرسید که چه فردی این کارها را باید انجام دهد: خرید، تصمیمگیری، کارهای منزل، نگهداری بچه، ادامه تحصیل، تفریحات و ... . درباره مسائل اقتصادی خانواده هم میتوانید بپرسید میزان هزینهای را که برای مراسم ازدواج در نظر دارید، چقدر است؟ محل مسکونی مدنظر شما باید چگونه باشد یا درآمدهای زن و مرد چگونه در خانواده هزینه میشود؟ فقط توجه داشته باشید در چنین سوالاتی باید معادل مثبت صفات را بپرسید چون ممکن است فرد موضع بگیرد. مثلا به جای اینکه به فرد بگویید شما بیشتر ولخرج هستید یا خسیس؟ اجتماعی هستید یا منزوی؟ بگویید: «شما بیشتر حسابگر هستید یا دست و دلباز؟ شما اهل تفکر و مطالعه هستید یا علاقهمند به روابطاجتماعی؟» تا فرد هرکدام را انتخاب کرد، احساس بدی نداشته باشد و از آن طرف، نظرش را هم گفته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 26
تاثیرات مخرب اینترنت بر سلامتروان ثابت نشد
مدتهاست که ادعا میشود استفاده از اینترنت و گوشیهای تلفنهمراه تاثیر منفی روی سلامت ذهن ما میگذارد. اما یک مطالعه جدید این ادعا را به چالش کشیده است. نویسندگان یک مطالعه مهم دریافتهاند که بین تلفنهمراه و اینترنت و تاثیر منفی آن بر سلامت روان هیچ ارتباط مشهودی وجود ندارد.
بررسی 2 میلیون نفر در 168 کشور
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد یافتههای دو میلیون نفر بین سنین ۱۵ تا ۸۹ سال در ۱۶۸ کشور را بررسی کردند. به گفته این پژوهشگران، چنانچه ارتباط میان استفاده از اینترنت و ضعف سلامت روان بهاندازهای که تصور میشود جهانی و قدرتمند بود، آنها آن را پیدا میکردند. با این حال در مطالعه اخیر استفاده از شبکههای اجتماعی بررسی نشد و هرچند این دادهها به گروهی از جوانان هم مربوط میشد، پژوهشگران مدت زمان آنلاین بودن افراد را تجزیه و تحلیل نکردند. این پژوهش را پروفسور اندرو پرزیبلسکی، از آکسفورد و ماتی ووره، استادیار دانشگاه و موسسه پژوهشی تیلبورگ، درباره استفاده از پهنای باند تلفنهمراه و خانگی انجام دادند. پروفسور پرزیبلسکی گفت: «خیلی تلاش کردیم مدرک انکارناپذیری پیدا کنیم که این فناوری و سلامت را به هم وصل کند اما پیدایش نکردیم». او افزود: «این تصور رایج که میگوید اینترنت و تلفنهمراه روی کل رفاه و سلامتروان تاثیر منفی گذاشته است، احتمالا درست نیست. در واقع ممکن است مسائل جزئیتر و مهمتری وجود داشته باشند، اما به هرگونه ادعای فراگیر درباره تاثیر منفی اینترنت در سطح جهان باید با تردید فراوان نگریست». بررسی این نتایج بر اساس گروه سنی و جنسیت بین کاربران اینترنت از جمله زنان و دختران جوان هیچ الگوی خاصی را نشان نداد.
نحوه انجام این تحقیق
پژوهشگران برای این مطالعه که در نشریه علم روانشناسی بالینی منتشر شد، در قدم اول دادههای مربوط به سلامت جسمانی و سلامت روان را در مقایسه با کاربران اینترنت و اشتراکها و استفاده از پهنای باند تلفن همراه در یک کشور بررسی کردند تا ببینند آیا سازگاری با اینترنت سلامت روان را پیشبینی میکند یا خیر. آنها در مطالعه دوم، از دادههای مربوط به میزان اضطراب، افسردگی و خودآزاری بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ در حدود ۲۰۰ کشور استفاده کردند. سلامت بر اساس دادههای پیمایشهای حضوری و تلفنی مصاحبهکنندگان محلی و سلامت روان با استفاده از تخمینهای آماری اختلالات افسردگی، اختلالات اضطراب و خودآزاری در حدود ۲۰۰ کشور بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ ارزیابی شد. هرچند اطلاعات فراوانی در این مطالعه لحاظ شد، طبق گفته این پژوهشگران شرکتهای فناوری باید دادههای بیشتری ارائه دهند تا شواهد قطعی از تاثیر استفاده از اینترنت به
دست آید.منبع: ایندیپندنت فارسی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 40
بعد از طلاق، روحیات پسرم دخترانه شد
چند سال پیش از شوهرم طلاق گرفتم. یک پسر 8 ساله دارم. در این سالها، بیشتر با خانمها رفتوآمد داشتم و احساس میکنم که رفتارها و روحیات پسرم دخترانه شده است. نگرانم چون پسرم الگوی مردانه در زندگیاش ندارد. چه کنم؟
نویسنده : رضا زیبایی | روانشناس بالینی
مخاطب گرامی، نگرانی که مطرح کردید بجاست و برای بسیاری از افرادی که طلاق میگیرند، پیش میآید. اما چند نکته در این باره وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنم.
نامحسوس، الگوی مردانه فراهم کنید!
بخش مردانه شخصیت پسر شما بهخصوص تا نوجوانی به شدت تشنه الگوگیری و تقلید از پدر، برادر بزرگتر یا حتی عمو و دایی و دیگر مردان فامیل نزدیک خود است و در صورت نبود مهره اصلی یعنی پدر و بعد برادر بزرگتر، چارهای نیست که والد سرپرست شرایطی را فراهم کند تا بهطور نامحسوس فرزندش با الگوهای مردانه مقبول همنشینی و همراهی زمانی و مکانی داشته باشد. برای مثال برادر خود شما(دایی) یکی از این گزینههاست یا پسر دایی بزرگتر که رفتار و منش وی مقبول شماست و درنهایت در صورت نبود این گزینه، انتخاب معلم مرد برای ادامه تحصیل در دبستان، رفتوآمد بیشتر با خانوادههایی که پسران همسن یا حداکثر با تفاوت سنی دو سال دارند، انتخاب بازیهای ایرانی یا کتاب داستانهایی با مضامین دنیای پر هیاهو و قدری جدیتر مردانه و ... میتواند بهترین راهکار باشد.
نگرانیتان خیلی جدی نیست چون ...
موضوع دیگری که دانستن آن ضروری است، رابطه جدی و محکم و رفتار متناسب با جنس و جنسیت ذاتی فرد است. شما هر چقدر هم پسری را در محیطی زنانه تربیت کنید، هرگز نمی توانید فطرت، رفتار و منش مردانه وی را تغییر دهید و اگر در برخی مهارتها، قدری تفاوت دارد بعد از سن نوجوانی و کسب استقلال و ورود به دنیای جوانان همسن خود، شروع به ترمیم آنها خواهد کرد، پس نگرانی شما بجاست ولی نه چندان جدی و مطلق. پس تلاشتان حول این محور باشد که با تمهیدات مختلف، به همراهی و همزیستی بیشتر الگوهای مردانه برای فرزند خود همت گمارید و به هیچ وجه نگران نباشید که پسر شما رفتاری دخترانه را کسب خواهد کرد که این امر محال است.
از نقش مادرانه غافل نشوید
نکته مهم دیگر اینکه فرزند شما درست همان قدر که مشتاق تجربه و یادگیری رفتارهای مردانه است به همان مقدار مشتاق شناخت ظرافتهای رفتار با زنان هم هست که در اینجا نقش شما مهم و کلیدی است. ظرافتهای رفتار با یک خانم را مادر بهتر از هر فردی میتواند به پسر کوچک امروز و نوجوان فردای خود آموزش دهد. به امید این که در کنار نقش ظریف مادرانه، در حد توانتان نقش کریمانه و پدرانه یک مرد را هم به پسرتان نشان دهید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 9
ما و شما
راه ارتباطی با زندگی سلام
پیامک 2000999 و تلگرام 09354394576
* تصاویر برگزیده تایم از جنگ، زلزله، سیل، آتشسوزی و... در کشورهای مختلف جهان، نشون میده که چقدر سال تلخی را پشت سر گذاشتیم.
* حس و حال موشی که عکسش در ستون «چی شده؟» صفحه سرگرمی چاپ شده رو خریدارم. خیلی باحاله.
* در پرونده مورخ چهارشنبه ۸ آذر به هیچ حرکت جوانمردانهای از بازیکنان دو تیم بزرگ پایتخت یعنی استقلال و پرسپولیس اشاره نشده است که باعث تاسف است.
* رشته جذاب و زیبای گردشگری، استرسش کجا بود که در جوانه دربارهاش نوشتین: «سیر و سفر در رشته پراسترس و جذاب گردشگری». خیلی هم باحال و آرامشزاست.
* تصویر مربوط به خانهای پس از آتشسوزی در هاوایی، عجیب بود چون همه چیز سوخته و خاکستر شده بود اما درختها بهطور کامل نسوخته بودند. البته عکس هم خیلی واضح نبود.
* در صفحه سلامت نوشتین که جلسات آنلاین باعث خستگی و کاهش شادابی هستند، شما ببین جلسات حضوری چه قدر بدتره دیگه. در جلسه آنلاین میشه وسطش رفت دور زد ولی جلسه حضوری فقط روی اعصابه.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 42
۷ کاری که شما را در چشم دیگران بااعتمادبهنفس نشان میدهد

2- وقتی دیگران با شما صحبت میکنند،
سر تکان دهید.
3- از دیگران نظر میخواهید.
4- به نقصهایتان اذعان میکنید.
5- ادای عقلکلها را درنمیآورید.
6- حواستان به ویژگیهای شخصیتی طرفمقابلتان هست.
7- با توهین، تمسخر و تحقیر بیگانهاید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 32
بدترین راههای مقابله با اضطراب
اضطراب ویروسی واگیردار است و راحتتر از آن چه فکرش را میکنید، میتواند راهش را به زندگیتان باز کند. پژوهشگران معتقدند اگرچه اضطراب جزء جدانشدنی از زندگی اینروزهاست، اما خود شما هم با برخی اشتباهها، بهشدت گرفتن آن کمک میکنید. پس پیش از آن که در جعبه داروها راهی برای کاهش اضطرابتان جستوجو کنید، مطمئن شوید که این کارها را در زمان مواجهه با استرس انجام نمیدهید.

2تلاش برای فکر نکردن به آن| رها کردن ماجرای استرسزا نمیتواند شما را از اضطرابشان رها کند. اجتناب از بحرانی که زندگیتان را احاطه کرده، باعث بیرون رفتن مشکل از ذهنتان نمیشود و حتی به بیشتر شدن استرس شما منجر میشود. اگر اکنون توان انجام دادن کاری را ندارید که مستقیم بر اضطرابتان تأثیر بگذارد، حداقل یک دوش آبخنک بگیرید تا حالتان بهتر شود. بررسیها نشان میدهد که حمام کردن با آب سرد میتواند اضطراب را کاهش دهد. وقتی استرستان را کنترل کنید، توان مغزتان برای تمرکز و پیدا کردن راهحلهای بهتر، بالا میرود و آسانتر از آنچه فکر میکنید از مخمصهای که گرفتارش شدهاید بیرون میآیید.
3 خروسجنگی شدن| حالا که اضطراب همه ذهن و بدنتان را درگیر کرده، احتمالاً دلتان میخواهد با کسی که اولین استرس تازه را به شما وارد میکند، بجنگید و حرصتان را روی او خالی کنید؛ اما محققان میگویند این کار یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که میتوانید انجام دهید. از نظر آنها اگر بهجای جنگیدن با زمین و زمان، راه «قدرشناس» بودن را در پیش بگیرید، حالتان بهمراتب بهتر میشود. بررسیها نشان میدهد که قدردانی کردن از دیگران و شکرگزاری، به کم شدن اضطراب کمک قابلتوجهی میکند. خالیکردن اضطرابتان با داد و فریاد یا مقصر جلوه دادن دیگران گرهای از مشکلتان باز نمیکند. به جای آنکه به جان آدمهایی که رفتارشان دلیل اصلی مضطربشدن شما نبوده بیفتید، از آدمها به خاطر خوبیهایی که به شما کردهاند قدردانی کنید و پلهای پشتسرتان را با بدخلقی خراب نکنید.
4سناریو چیدن| اگر بهجای این که بلند شوید و کاری برای کاهش استرستان بکنید، فقط روی مبل مینشینید و در ذهنتان برنامه میریزید، نباید انتظار بهتر شدن حالتان را داشته باشید. در این روزها به جای این که دست روی دست بگذارید و فقط افکار منفی را در ذهنتان بچرخانید، باید از جایتان بلند شوید و کاری برای خودتان و ذهن پریشانتان بکنید. یک نکته را هم به خاطر بسپارید؛ اگر استرس شما را ناتوان کرده و به خاطر همین موضوع برنامههای رایج زندگیتان را بر هم زدهاید، بهزودی حالتان بدتر از قبل میشود. بیدار شدن در ساعت مقرر، غذا خوردن در زمان همیشگی یا حتی ورزش کردن در ساعت معمول، از جمله کارهایی است که میتواند حالتان را بهتر کند.
برای نوشتن این مطلب از «برترینها» کمک گرفته شدهاست

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.