
تعداد بازدید : 30
زخمکاری روانشناسنماها به کودکان
رئیس کمیسیون پژوهش انجمن روان شناسی ایران گفته که در مقابل روان شناسنماها باید بیش از گذشته مراقب فرزندان خودتان باشید؛ والدین چرا و چگونه بههوش باشند؟
دسترسی راحت به شبکههایاجتماعی و والدینی که دغدغه سلامتروان فرزندشان را دارند، گاهیاوقات باعث میشود تا فرزند کودک یا نوجوان خود را به دست مشاورانی در فضایمجازی بسپارند که صلاحیت این کار را ندارند. به تازگی، «حمید هاشمی» رئیس کمیسیون پژوهش انجمن روان شناسی تربیتی ایران در یک برنامه تلویزیونی گفته: «عدهای هستند که با لیسانس کشاورزی یا رشتههای غیرمرتبط با روان شناسی در فضایمجازی روان شناس میشوند. والدین باید در مقابل این روان شناسنماها بیش از گذشته مراقب فرزندان خودشان باشند. مثلا اگر فرزندی در آستانه تصمیم به خودکشی باشد و به چنین مشاورهایی مراجعه کند و اتفاقی تلخ بیفتد، چون آن فرد تحت نظارت هیچ سازمانی نیست، شکایت از او به این راحتی ها نخواهد بود» اما چرا در مراجعه به روانشناسنماها، بچهها بیشتر در خطر هستند و چرا خانوادهها برای انتخاب مشاور به خصوص در شبکههایاجتماعی باید دقت بیشتری داشته باشند؟
نویسنده : دکتر ساحل گرامی | روانشناس کودک

فراگیری صفحات کاری همه اصناف در فضایمجازی امکان عرضه و معرفی انواع خدمات را برای مخاطبان فراهم کرده است. در این میان صفحات تعدادی از مشاغل که استقبال بیشتری از آنها شده و نیاز بیشتری به آنها احساس میشود، پر مخاطبتر از صفحات دیگر هستند. یکی از این مشاغل پربازدید، روان شناسی و به ویژه روان شناسی کودک و نوجوان است. والدین مستاصل و بیتجربه، صفحه به صفحه دنبال فردی میگردند که بتوانند آنها را در این مسیر پر پیچ و خم تربیت فرزند همراهی کند.
مدارک لازم را حتما بررسی کنید
در این میان روان شناسهایی با عناوین پر طمطراق و پر زرق و برق والدین را مطمئن میکنند که فرد مد نظر خود را پیدا کردهاند و میتوانند درباره مشکلات فرزند خود با آنها مشورت کنند. غافل از این که حیطه روان شناسی به قدری در سالهای اخیر بینظارت و بدون چهارچوب شده است که هر کسی به خود اجازه اظهارنظر در این حیطه به خصوص در فضایمجازی را می دهد. در این آشفته بازار کسی نمیتواند بر رفتارهای غیراصولی و مدارک غیرمربوط آنها کنترلی داشته باشد. البته سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، فهرست مشاوران و روانشناسان دارای پروانه از این مرکز را منتشر کرده است. اگر فردی که میخواهید به او مراجعه کنید، از این فهرست است، میتوانید تا حد زیادی به تخصص او اعتماد کنید. در مقابل اگر فردی بدون پروانه خارج از مراکز مشاوره و به صورت فردی کار میکند، در کیفیت خدمات او تردید کنید و دست کم درباره تحصیلات او پرسوجوی دقیقتری داشته باشید.
نابودشدن آینده کودک با یک مشاوره غلط
همان طور که پزشکی از حساسیت ویژهای برخوردار است و با جسم مردم سر و کار دارد و اندکی اشتباه میتواند صدمات جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد، روان شناسی هم با جان و روان انسانها در ارتباط است ولی به دلیل این که تاثیرات آن قابل مشاهده نیست اهمیت آن کمتر انگاشته میشود. در این میان روان شناسی کودک و نوجوان از حساسیت بیشتری هم برخوردار است؛ فرزندپروریهای غیراصولی و برخوردهای اشتباه و راهنماییهای غلط کافی است تا آینده یک کودک دستخوش تغییر شود و شخصیت او به شیوه نادرستی شکل بگیرد. برهه حساس نوجوانی نیازمند مشاوری باتجربه و کارکشته است تا بتواند والدین و نوجوان را در مسیر پر فراز و نشیب نوجوانی هدایت و همراهی کند. تمام این موارد را به شکلگیری بیاعتمادی نسبت به قشر روان شناس و تغییر نظر مردم نسبت به این رشته اضافه کنید. وجود افراد سودجو و غیرحرفهای صدمات جبران ناپذیر به آینده این رشته خواهد زد.
مشاورهای همه چیزدان مشکوک هستند
اگر مشاوری به شما معرفی شده یا با او در ارتباط هستید که در زمینه انتخاب همسر، کار با زوجها، نوجوانان، کودکان، افسردگی و خلاصه همه چیز تخصص دارد، به انتخاب خود شک کنید. حوزه مشاوره و رواندرمانی گستردگی زیادی دارد و کسی نمیتواند به تمام زمینهها مسلط باشد. بر این مبنا اگر ادعای کار در همه زمینهها هست، احتمال ارائه خدمات باکیفیت پایین هم بیشتر است.
گول میزان فالوئرها را نخورید
در پایان تاکید موکد می کنیم که صرفا به صفحات اینستاگرامی و میزان فالوئرها بسنده نکرده و حتما نام روان شناس را در میان روان شناسان عضو سازمان روان شناسی و سازمان بهزیستی جستوجو کنید و اگر مشخصات آنها در این سازمان ها وجود نداشت حتما از آنها درباره ه مدرک و دانشگاه محل تحصیل سوال کنید و جان و روان خود و فرزندانتان را بدون تحقیق و بررسی به آنها نسپارید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 22
مهربان تر و دلسوزتر شدن با کتابخواندن
یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که مرتب کتاب میخوانند، مهربانتر هستند و احساسات دیگران را بیشتر درک میکنند. کتاب خواندن به افراد امکان میدهد دیدگاههای مختلف را بفهمند و در نتیجه دیگران را بهتر درک کنند. به گزارش دیلی میل، براساس نتایج مطالعه محققان دانشگاه کینگستون انگلیس، گرچه ممکن است افرادی که زیاد کتاب میخوانند در مواقعی تا حدودی غیراجتماعی به نظر برسند، اما واقعیت این است که کتاب خواندن میتواند انسان را مهربان تر و دلسوزتر کند.
نحوه انجام این پژوهش
به گفته محققان، افرادی که مشاهده تلویزیون را به کتاب خواندن ترجیح میدهند، رفتاری کمتر دوستانه دارند و دیدگاههای دیگران را کمتر درک میکنند اما در مقایسه با آنها، کتاب خوانها بیشتر احتمال دارد که رفتار اجتماعی داشته باشند. محققان در این مطالعه، 123 شرکتکننده را درخصوص علاقه آنها برای کتاب خواندن، تماشا کردن تلویزیون، بازی کردن و مهارتهای ارتباطی میان فردی آن ها، مورد بررسی قرار دادند مانند میزان درک احساسات دیگران و اینکه آیا به دیگران کمک میکنند یا خیر. نتایج این بررسی نشان داد که در مقایسه، افراد کتاب خوان رفتار اجتماعی مثبت تری داشتند.
تاثیرات مطالعه رمانهای تخیلی، درام و ...
محققان به تازگی در کنفرانس انجمن روان شناسی انگلیس در برایتون، با ارائه نتایج مطالعه جدید گفتند که علاقه مندان به مطالعه ماجراهای تخیلی، رفتار اجتماعی مثبتتری دارند، افرادی که داستانهای درام میخوانند، احساس همدلی بیشتری هم با دیگران دارند و علاقه مندان به مطالعه کتابهای تجربی، این توانایی را دارند که موضوعات را از دیدگاههای مختلف درک کنند. براساس یافته این محققان، طرفداران مطالعه کتابهای کمیک احتمالا بیشترین نمره را در زمینه ارتباط برقرار کردن با دیگران کسب میکنند. به باور محققان، این مطالعه نشان میدهد که کتاب خواندن به افراد امکان میدهد دیدگاههای مختلف را بفهمند و در نتیجه دیگران را بهتر درک کنند. با این حال، آنها خاطرنشان کردند که این مطالعه دال بر وجود یک رابطه علت و معلولی نیست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 45
هیچ فردی من را جدی نمیگیرد
گذشتهام باعث شده که قدرت تمرکز روی زمان حال و برنامهریزی برای آینده را نداشته باشم. هیچ فردی من را جدی نمیگیرد و همه به چشم یک فرد سادهلوح نگاهم میکنند. یک نفر هم پشت سرم، مدام میگوید من کمبود دارم و خرابم میکنم. چه کنم؟
نویسنده : دکتر حسین محرابی | روانشناس و مدرس دانشگاه
مخاطب گرامی، با توجه به اطلاعاتی که در همین پیامک کوتاه تان مطرح کردید، مشخص است که تحت فشار روانی زیادی هستید. در ادامه چند توصیه به شما دارم.
احتمالا به افسردگی مبتلا شدید
ظاهرا شما فردی حساس و ریزبین هستید. البته گذشتهنگری و منفیبودن میتواند به عنوان برخی از علایم افسردگی تلقی شود و ممکن است که شما به خاطر این اتفاقات دچار نوعی افسردگی شده باشید چراکه حساسیت و زودرنجی هم جزو علایم این اختلال محسوب میشود. البته این مسئله به عنوان یک احتمال مطرح است و برای تشخیص درست و قطعی لازم است که مراجعه حضوری به روانشناس داشته باشید.
نگویید همه
گفتهاید هیچ فردی من را جدی نمیگیرد و همه به چشم یک فرد سادهلوح نگاهم میکنند. ممکن است این امر واقعیت نداشته باشد و حتی اگر تعداد معدودی از اطرافیانتان تحت تاثیر حرفهای آن فرد قرار گرفته باشند، شما نباید این دیدگاه را به همه تعمیم دهید.
ادعای آن فرد را به چالش بکشید
گفته های دیگران را با رفتار درست و منطقی خنثی کنید. اگر باور دارید که سخنان آن شخص درباره شما درست نیست، در اولین مرحله سعی کنید ویژگی های منفی و غیرواقعی را که به شما نسبت داده شده با رفتارهای عقلانی و سنجیده به چالش بکشید و به همه ثابت کنید که آن صحبتها واقعیت ندارد. به هر حال بیشتر انسانها هر حرفی را بلافاصله باور نمیکنند و بهطور نسبی درصدد راستی آزمایی بر میآیند، بنابراین اگر مخاطبان آن فرد در رفتار شما مصداق آن حرفها را پیدا نکنند به مرور در دیدگاهشان راجع به شما تجدید نظر خواهند کرد. توجه داشته باشید که این کار فقط باید با عمل انجام شود نه با حرف زدن و توجیه کردن.
با برنامهریزی از گذشته فاصله بگیرید
برای فاصله گرفتن از گذشته برنامهریزی کنید. قبل از هر چیز شما باید دلیل ماندن در گذشته را پیدا کنید و سپس برای کاهش این زمان برنامهریزی کنید تا به تدریج بتوانید آن را کاهش دهید. البته در بیشتر مواقع برای انجام اصولی این کار نیاز به کمک روانشناس و مشاور هست زیرا روانشناس درباره علتیابی و درمان این حالت با شیوههای علمی می تواند کمک زیادی به شما کند. در ضمن، شما در این فرایند ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست داده باشید، بنابراین نیاز دارید تا آن را به حدی برسانید که به تدریج خودباوری در شما شکل بگیرد. یادتان باشد که هر کسی در کنار ضعف ها و نقص های خود یک سری نقاط قوت و توانمندی دارد که لازم است به آنها هم توجه شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 11
برچسب هشدار روی شبکههای اجتماعی
یک مقام ارشد بهداشتی ایالاتمتحده از قانون گذاران خواست تا به دلیل آثار مخرب شبکههای اجتماعی بر روی سلامتروان، برچسب هشدار سلامت مانند آن چه در حال حاضر روی بستههای سیگار مورد نیاز است، برای این شبکهها هم الزامی شود. به گزارش «یورونیوز فارسی»، دکتر «ویوک مورتی» در مقالهای در نیویورک تایمز گفت که شبکههای اجتماعی یک عامل موثر در بحران سلامتروان در میان نوجوانان است، بنابراین لازم دانست تا «والدین و فرزندانشان با اعلام هشدار این موضوع را بدانند».
این اقدام باید فوری انجام شود
او به دلیل حضور۹۵درصدی جوانان در شبکههای اجتماعی انجام این اقدام را فوری دانست و گفت: «برچسب هشداری که توسط «جراحکل ایالاتمتحده آمریکا» به عنوان مجری خدمات بهداشت عمومی ایالاتمتحده بر روی محصولات چسبانده میشود، درباره سلامت محصولات هشدار میدهد». او در اینباره افزود: «این برچسب هشدار که مستلزم اقدام کنگره است، مرتبا به والدین و نوجوانان یادآوری میکند که امن بودن شبکههای اجتماعی ثابت نشده است».
ابتلای دو برابری به افسردگی و اضطراب
دکتر مورتی با استفاده از دادههای موجود هشدار داد که «کودکانی که روزانه به طور متوسط سه ساعت یا بیشتر در شبکههای اجتماعی وقت میگذرانند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به علایم اضطراب و افسردگی هستند. به ویژه آنکه متوسط میزان استفاده نوجوانان ۴.۸ ساعت در روز است». درباره امن نبودن شبکههای اجتماعی برای جوانان پیشتر نیز گفته بود که «سیاست گذاران همان طور که به مواردی مانند صندلی خودرو، شیرخشک نوزاد، دارو و سایر محصولات مورد استفاده کودکان رسیدگی میکنند، باید قوانینی در حوزه شبکه های اجتماعی هم تنظیم کنند».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
ما و شما
راه ارتباطی با زندگی سلام
پیامک 2000999 و تلگرام 09354394576
* به عنوان یک مخاطب روزنامه که سالهاست اشتراک دارم، میخواستم از اپراتور چاپ و موزعی که جانشان بهخطر افتاده، تشکر کنم. امیدوارم همه دست اندرکاران روزنامه خراسان، همیشه سلامت باشند.
* قیمت کیکهای خوشگل و باکلاسی که در مطلب «خواهران کیکپز کوچک» چاپ شده، چقدر است؟ چند میلیون قیمت دارد؟
* زندگیسلام؛ باز هم از عوامل پشت صحنه روزنامه خراسان گزارش تهیه کن تا بیشتر با آنها آشنا شویم.
* جوانه، درباره مطلب «سازوکار بدن برای کنار زدن گرما»، میخواستم بگم گرمازدگی رو جدی بگیریم. یکی از فامیلهای ما چند روز پیش بهخاطر گرمازدگی، فوت کرد.
* پیشنهاد میکنم برای موزعان روزنامه خراسان، بادیگارد هم بگیرن! هر لحظه، یک خطری تهدیدشون میکنه.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 41
7 نشانه که نیاز جدی به استراحت ذهنی دارید

2- فقط و فقط نکات منفی را میبینید
3- هیچ انگیزهای ندارید
4- حتی با مسائل کوچک هم استرس میگیرید
5- علایم درد و فشار فیزیکی را احساس میکنید
6- خیلی زود از کوره در می روید
7- خواب باکیفیت ندارید

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 33
آیا همسری خودشیفته هستید؟
«جیمی نولز» یک کارشناس روابط زوجین، آزمونی سریع طراحی کرده است تا مشخص کند آیا به خودشیفتگی دچارید. به گزارش «ایندیپندنت» و به نوشته کلینیک مایو، خودشیفتگی یک اختلال شخصیتی است «که در آن احساس خودمهمبینی افراد به میزان نامعقولی بالاست». این کلینیک در مقالهای ادامه میدهد: «افراد مبتلا به این اختلال ممکن است فاقد توانایی درک یا اهمیت دادن به احساسات دیگران باشند اما پشت این نقاب اعتمادبهنفس بیش از حد، از ارزش خود مطمئن نیستند و بهسادگی از کوچکترین انتقادی ناراحت میشوند.» خودشیفتگی میتواند اثری منفی بر روابط، کار، تحصیل و امور مالی شخصی یا مشترک داشته باشد.
تا حالا این سوالها را با همسرتان مطرح کرده اید؟
نولز که پژوهشگری خودخوانده در مقوله عشق است، میگوید: «اگر واقعا مایلید حتی امکان خودشیفته بودنتان را بررسی کنید، خبر خوبی برایتان دارم. اگر مایلید از شریک زندگی، والدین یا دوستتان بپرسید، این که طرفمقابل من باشی چطوری است؟ شما خودشیفته نیستید. اگر از عزیزانتان میپرسید آیا فکر میکنند شما به مرزهای آنها احترام میگذارید یا احساسات و نیازهایشان را نادیده میگیرید، نشانه خوبی است، این یعنی اهمیت میدهید». به گفته نولز، یک خودشیفته اهمیتی نمیدهد بپرسد. او متذکر شد که این آزمون همچنین از شما میخواهد از شریک زندگیتان بپرسید: «آیا من فقط به خودم فکر میکنم؟» او در همین باره این استدلال را مطرح میکند: «اگر واقعا به هر یک از این پاسخها اهمیت میدهید، با خودشیفتگی نهایت فاصله ممکن را دارید». نولز در ادامه گفت او دریافته است برخی افراد تشخیص میدهند چه موقع با شریک زندگیشان رفتار بدی دارند یا بهطور کلی از چارچوب شخصیت مطلوب یا فردی که میخواهند باشند خارج میشوند. با این حال، نولز معتقد نیست که این رفتارها نشانههای خودشیفتگیاند. او اشاره کرد: «طبق تجربه من، ۹۰ درصد افرادی که به من مراجعه میکنند و میپرسند آیا خودشیفتهاند، شریک زندگی دارند که آنها را نادیده میگیرد و به آنها بیاعتنایی میکند. بگذارید حدس بزنم، شما در دفاع از نیازهایتان و تعیین مرزها مشکل دارید، درست است؟ احتمالا به این دلیل که آنها جای امنی برای شما نیستند تا این کار را انجام دهید».
مدیریت رابطه با یک خودشیفته
نولز در ادامه به روشی برای مدیریت رابطه با یک خودشیفته پرداخت. او گفت: «ما همه میدانیم که مهارتهای ارتباطی درباره یک خودشیفته کارساز نخواهد بود، درست است؟» به گفته نولز، عذرخواهی، بیان ضعف و آسیبپذیری و احترام کارساز نیست، زیرا آنها به هیچکدام از اینها پاسخ متقابل نمیدهند. او در پایان گفت: «بهجای این که بگوییم برقراری ارتباط با خودشیفتهها جواب نمیدهد، باید بگوییم خودشیفتهها ارتباط برقرار نمیکنند. ما ناخواسته در الگویی میافتیم که در نقش فرد مطیع قرار میگیریم. ما یک بار دیگر مسئولیت حل مشکلات، درمان آنها و نجات رابطه را بر عهده میگیریم، بهجای این که مسئولیت انجام این کار را متوجه آنها بدانیم».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.