الهامبخشترینهای پاراالمپیک پاریس
از داستان زندگی شناگر اعجوبه بیدستوپای برزیلی که طلا گرفت، تیرانداز تاریخساز باردار انگلیسی بدمینتونباز لهستانی که الهامبخش «یورگنکلوپ» شد و کماندار طلایی بدون دست آمریکایی و ... چه میدانید؟
درخشش در مسابقات پاراالمپیک که مهمترین و مورد توجهترین مسابقات ورزشی جهان برای افراد کمتوان است، دستاورد کمی نیست. مسابقات پاراالمپیک از سال ۱۹۶۰ تاکنون هر چهار سال یکبار بهطور منظم برگزار شده و از سال ۱۹۸۸ پس از برگزاری مسابقات المپیک و در همان شهری که المپیک میزبانی میشده، انجام میشود. دنیای ورزش دنیایی سرشار از رقابت، هیجان، نمایشهای خارقالعاده و مشاهده عالیترین سطح مهارتهای حرکتی در انواع رشتههای مختلف ورزشی است و در مسابقات پاراالمپیک علاوه بر همه اینها، شاهد نمایشی خارقالعاده از اراده، الهامبخشی و عبور از محدودیتها هستیم. در پرونده امروز زندگیسلام از داستان زندگی ورزشکارهایی خواهیم گفت که در مسابقات پاراالمپیک 2024 پاریس تعجب همگان را برانگیختند.
نویسنده : مجید حسین زاده | روزنامهنگار
طلای پاراالمپیک روی گردن کماندار بدون دست
چه کسی؟ کدام کشور؟ مت استاتزمن آمریکا
«استاتزمن» که با لقب «کماندار بدون دست» در جهان شناخته میشود، مدال جدیدی به کارنامه حرفهای خود اضافه کرد. قهرمان سه دوره پاراالمپیک که در آمریکا زندگی میکند، در مسابقات تیراندازی با کمان کامپوند انفرادی مردان، مدال طلای پاراالمپیک پاریس 2024 را هم به دست آورد. «استاتزمن» بدون دست به دنیا آمد، اگرچه پزشکان نتوانستند به هیچ بیماری یا علت خاصی اشاره کنند. خودش در این باره گفته: «آنها تحقیقاتی انجام دادند و من فقط یکی از میلیونها نفری هستم که با این مشکل دستوپنجه نرم میکنند. اما خیلی زود یاد گرفتم که کارهای معمولی را بدون دست انجام بدهم مانند رانندگی با ماشین و تایپ کردن و ... ». استاتزمن 41 ساله برای رسیدن به مقام اول در المپیک امسال مسیر دشواری داشت. این کماندار قبل از شروع مسابقات حذفی، دور ردهبندی را در رده نوزدهم به پایان رساند اما باز هم ناامید نشد و تا لحظه آخر برای کسب مدال طلا جنگید و سرانجام هم به آن دست یافت.
تکنیک دلفینی شناگر بدون دستوپا
چه کسی؟ کدام کشور؟ گابریل دوس سانتوس آروجو برزیل
«گابریل دوس سانتوس آروجو»، شناگر برزیلی بدون داشتن دست و پا و با استفاده از تکنیک منحصر به فرد خود که شبیه حرکت دلفین است، توانست در پاراالمپیک 2024 پاریس مدال طلای شنای 100 متر کرال پشت را از آن خود کند. «گابریل» که بدون دست و پا متولد شده، از کودکی با چالشهایی روبهرو بود که بسیاری از ما حتی نمیتوانیم تصور کنیم. او در کودکی از انجام بدیهیترین کارهای شخصیاش هم عاجز بوده اما با انگیزه و ارادهای مثالزدنی، از طریق تمرینات سخت و فداکاریهای بیپایان، توانسته به جایگاهی برسد که بسیاری از ورزشکاران حرفهای به دنبال آن هستند. موفقیت «گابریل» در پاراالمپیک امسال نه تنها برای خودش، بلکه برای تمام افرادی که با محدودیتهای جسمانی روبه رو هستند، یک پیروزی بزرگ محسوب میشود. او اکنون به عنوان نمادی از انگیزه، امید و قدرت اراده شناخته میشود و داستانش الهامبخش هزاران نفر در سراسر جهان است.
ورزشکار المپیکی الهامبخش «یورگن کلوپ»
چه کسی؟ کدام کشور؟ ووچیک چیز نیوزیلند
در سومین روز از آغاز پاراالمپیک پاریس، «یورگن کلوپ» سرمربی آلمانی سابق لیورپول و دورتموند با حضورش در سالن برگزاری مسابقات بدمینتون، دوستدارانش را شگفتزده کرد. او در گفتوگویی که با رسانه مارکا درباره حضور ناگهانیاش داشت، گفت: «من طرفدار مسابقات پاراالمپیک هستم چون تلاش آنها ستودنی است و رقابت سختی که دارند باعث میشود من از تماشای آن لذت ببرم. داستانهای پشت سر ورزشکاران پاراالمپیک همیشه خاص هستند و داستان دوست من فوقالعاده خاص است. من از «ووچیک چیز» چیزهای زیادی یاد گرفتهام و
واقعا شخصیت الهامبخشی برای من دارد». «ووچیک» اگرچه تابعیت نیوزیلندی دارد ولی متولد لهستان است و به دلیلی که میخواسته یک فوتبالیست شود همراه با خانوادهاش از کودکی به آلمان مهاجرت کردند. اما او که برای تیم جوانان گرانشتات بازی میکرده، در دیداری پای چپش آسیب شدیدی دید و با تصمیم پزشکان، قرار شد پایش برای همیشه قطع شود. با این حال دست از ورزش برنداشت و در بخش سرعت و پرش طول در پاراالمپیکهای آتن 2004، پکن 2008 و لندن 2012، ۴ طلا به دست آورد و سپس خودش را بازنشسته اعلام کرد. او حالا دوباره به ورزش حرفهای بازگشته اما در قامت یک بدمینتونباز. «ووچیک» در سال ۲۰۱۴ هم کتابی درباره زندگیاش و از قطع شدن پا تا رسیدن به ۴ مدال طلای المپیک به نام «چگونه یک پا را از دست دادم و خودم را پیدا کردم» منتشر کرده و داستان زندگیاش را در آن مطرح کرده است.
شگفتیسازی تیرانداز باردار در پاریس
چه کسی؟ کدام کشور؟ جودی گرینهام انگلیس
در چهارمین روز بازیهای پاراالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، اتفاق جالب توجهی در مسابقات تیراندازی با کمان بانوان رخ داد و ورزشکار بریتانیایی با وجود هفت ماه باردار بودن، توانست به مدال برنز مسابقات دست پیدا کند. این ورزشکار «جودی گرینهام» نام داشت و بعد از این دستاورد تاریخی گفت: «دوست داشتم به همه دنیا نشان دهم که یک زن با وجود این که در اواخر دوران بارداری است میتواند در مسابقاتی به این مهمی شرکت کند و مدال بگیرد. قبل از شروع مسابقات با چندین پزشک معتبر مشورت کردم و از آنها برای حضور در پاریس تاییدیه گرفتم. واقعا به خودم افتخار میکنم که توانستم با این شرایط در پاراالمپیک مدال بگیرم. زمانی که در حال تیراندازی بودم، تکان خوردن فرزندم را حس میکردم اما این مورد کوچکترین تاثیری روی تمرکزم نداشت. میتوانستم بارداری را به عنوان بهانهای برای حضور نیافتن در مسابقات مطرح کنم اما این آسانترین کار ممکن بود و من هرگز در برابر چالشهای این چنینی عقبنشینی نمیکنم. در آخر باید بگویم اگر میخواهی رنگینکمان را ببینی، باید ابتدا باران را تحمل کنی». دست چپ این ورزشکار ۳۱ ساله به طور مادرزادی هیچ انگشتی ندارد.
کسب مدال از شنا تا دوچرخه بدون دست
چه کسی؟ کدام کشور؟ ریکاردو تن اسپانیا
«ریکاردو تن» در ۸ سالگی هر دو دست خود را از دست داد اما خیلی زود موفق شد که روحیه خودش را بازیابد و به جای گوشهگیری، گزینه تلاش بیشتر برای موفقیت را انتخاب کند. این ورزشکار اسپانیایی بعد از آن اتفاق تلخ، خود را به طور کامل وقف ورزش کرد؛ ابتدا به عنوان یک شناگر، سپس به عنوان یک دوچرخه سوار. او در این سالها در مسابقات جهانی شنا، چهار مدال یعنی دو طلا، یک نقره و یک برنز به دست آورده است. این روزها هم، تصویری از خوشحالی او بعد از کسب مدال برنز در فینال انفرادی ۳۰۰۰ متر دوچرخهسواری مردان در پاراالمپیک پاریس 2024 در شبکههای اجتماعی پربازدید شده است.
پدرانههای زیبای
ورزشکار تنیس با ویلچر
چه کسی؟ کدام کشور؟ استفان اوده فرانسه
یکی از جذابترین لحظات پاراالمپیک پاریس در زمین رولان گاروس که به مسابقات تنیس با ویلچر اختصاص داده شده، ثبت شد. پاراالمپیک همیشه لحظات جذاب و زیبایی در ذهن تماشاگران و مخاطبانش به یادگار گذاشته است. در پاراالمپیک پاریس 2024 «استفان اوده» نایب قهرمان پاراالمپیک لندن لحظات احساسی را در کنار فرزندانش سپری کرد که تصاویرش مورد توجه رسانهها قرار گرفت. «اوده فرانسوی» در تنیس با ویلچر رقابت میکند. او از دوره نوجوانی یک پایش را از دست داده و حالا در بالاترین سطح مسابقات ورزشی جهان به رقابت با رقبا میپردازد. تصویر عوضکردن پوشک نوزادش در کنار زمین مسابقه از خاصترین این لحظات بود.
قرار بود فقط 24 ساعت زنده باشد
چه کسی؟ کدام کشور؟ تامارا لئونلی شیلی
این ورزشکار تنیس روی میز در پاراالمپیک پاریس درخشید و موفق به کسب مدال شد. او چند دقیقه بعد از کسب این موفقیت، پرده از یک راز درباره زندگیاش برداشت که تا امروز دربارهاش صحبت نکرده بود. تامارا بعد از رفتن روی سکو و کسب مدال در پاریس گفت: «باید از پدر و مادرم تشکر کنم. آنها وقتی پزشکان بعد از تولدم گفتند که تنها 24 ساعت زنده میمانم و بیشتر در قید حیات نیستم، ناامید نشدند و حالا باید این مدال را به آنها اهدا کنم». حالا این 24 ساعت تبدیل به 26 سال شد و حالا او یک مدال خوش رنگ طلا را در پاراالمپیک پاریس در رشته تنیس روی میز کسب کرد. او در رقابتهای جهانی هم چندین مدال به دست آورده بود.