دردسرهای عفونت لثه
این عفونت به بافت نرم اطراف دندان آسیب می رساند و میتواند باعث درد دندان، ورم صورت، گوش درد و حتی لق شدن دندانها شود
عفونت لثه که به آن بیماری لثه هم میگویند، نوعی عفونت جدی لثه است که به بافت نرم اطراف دندانها آسیب میرساند. عفونت لثه اگر درمان نشود، میتواند استخوان نگهدارنده دندانها را از بین ببرد. درنتیجه، دندانها لق می شوند یا میافتند. این عفونت باعث ایجاد تورم، قرمزی و خونریزی در لثهها و در صورت درمان نشدن، منجر به از بین رفتن استخوان و بافت نگهدارنده دندانها خواهد شد. علایم این بیماری شامل تورم و قرمزی لثه، خونریزی لثه حین مسواک زدن یا خوردن غذا، بوی بد دهان، تغییر در شکل و ظاهر لثه، لق و شل شدن دندانها و درد و ناراحتی در محل لثه است؛ برای آنکه در مواجهه با این بیماری ابتکار عمل بهتری داشته باشید در این مطلب به نقل از «doctoreto.com» بیشتر با آن آشنا میشویم.
علایم عفونت لثه
علایم پریودنتیت عبارتند از: تورم و قرمزی لثه، خونریزی به خصوص هنگام مسواک کردن یا خوردن غذا، بوی بد و نامطبوع در دهان، تغییر شکل و ظاهر لثه، تورم لثهها، لق و شل شدن دندانها.
پیامدهای عفونت لثه
1درد دندان| درد در ناحیه دندان میتواند ناشی از عواملی مانند پوسیدگی، شکستگی، حساسیت دندان یا التهاب پالپ (عصب داخل دندان) باشد و ربطی به عفونت لثه نداشته باشد. اما در برخی موارد، عفونت لثه میتواند باعث التهاب و درد در ناحیه دندان نیز شود.
2 ورم صورت| در برخی موارد، عفونت داخل دندانها و استخوانهای فک نفوذ می کند و سبب ایجاد آبسه در این نواحی میشود. آبسههای ایجاد شده در داخل استخوان فک باعث ورم و التهاب در ناحیه صورت خواهند شد که معمولا با درد شدید، قرمزی و حساسیت به لمس همراه است.
3 گوش درد| لثه و فک نزدیک به ناحیه گوش قرار دارند. بنابراین، عفونت و التهاب در ناحیه لثه میتواند به راحتی به گوش نیز سرایت کند. عفونت لثه میتواند باعث التهاب و عفونت در ناحیه گوش شود و به شکل عفونت گوش میانی یا گوش خارجی بروز کند.
4سردرد| این بیماری نوعی التهاب مزمن در دهان است که باعث تحریک شروع میگرن در فرد میشود. انتشار مواد التهابی در فرد مبتلا به عفونت لثه، روی عروق خونی و عصبهای داخل سر و ناحیه گردن تاثیر می گذارد و باعث ایجاد سردرد میشود. واکنش التهابی کل بدن هم ممکن است ریسک ابتلا به سردرد را افزایش دهد.
5 لق شدن دندان| این بیماری، به تخریب تدریجی بافتهای نگه دارنده دندان از جمله لثه و استخوان فکی میانجامد.
6خونریزی| التهاب و تورم شدید لثه در اثر عفونت، سبب ضعیف شدن دیوارههای عروقی در لثه میشود، درنتیجه، حین مسواک زدن یا غذا خوردن، احتمال خونریزی خواهد بود. در برخی موارد که عفونت لثه ناشی از ضعف سیستم ایمنی فرد باشد، سیستم ایمنی ضعیف نمیتواند به خوبی عفونت را کنترل کند و در نتیجه، التهاب و خون آمدن لثه تشدید میشود.
7بوی بد دهان| این بیماری یک علت بوی بد دهان است که میتواند برای بیمار آزاردهنده باشد. بوی بد دهان نشانه شدت بیماری است که بویی شبیه عفونت زیاد، گوگرد و بافت پوسیده میدهد. بوی بد دهان ناشی از عفونت لثه معمولا ماندگار است و بهدلیل ترکیبات سولفوری تولید شده توسط باکتریها شبیه بوی فلزی یا تخم مرغ گندیده میشود.
۸ عفونت لثه بر اثر پوسیدگی دندان| پریودنتیت، عفونت لثه شدید است که باعث از بین رفتن بافت نرم اطراف دندانها می شود و با آسیب رساندن به استخوان موجب پوسیدگی دندان میشود.
علت عفونت لثه
این بیماری از عوامل مختلفی ایجاد میشود که عبارتند از: تجمع پلاک باکتریایی روی سطح دندانها و لثه، عفونت لثه در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی مانند بیماران دیابتی یا مبتلایان به ایدز، عوامل ژنتیکی، برخی بیماریها مانند سرطان، درمانهای شیمیایی و رادیوتراپی، عوامل محیطی و رفتاری مانند استرس، سیگار کشیدن و تغذیه نامناسب و عفونت لثه در کودکان. هرچند این بیماری بیشتر بیماری بزرگ سالان است اما در کودکان هم دیده میشود. علت اصلی این بیماری در کودکان، تجمع پلاک روی دندانهاست. کودکان معمولا بیشتر به ورم و التهاب لثه مبتلا میشوند که خفیفترین حالت پریودنتیت است.